Bespaartips

Bespaartips

Het spreekt voor zich dat u thuis altijd verzekerd wilt zijn van aan comfortabel binnenklimaat. Dat kost geld. Toch zijn er veel simpele manieren om deze kosten terug te dringen. Door goed na te denken over de indeling van uw woning, uw manier van verwarmen aan te passen of enkele slimme hulpmiddelen aan te schaffen, kunt u veel besparen op uw maandelijkse gas- en energierekening. Heeft u behoefte aan bespaartips? Van der Werff heeft voor u een aantal vragen op een rijtje gezet welke inzicht bieden in hoe u kunt besparen op uw verwarmingskosten.

Welke ruimtes verwarmt u?

U kunt jaarlijks veel geld besparen door de ruimtes waar u niet of nauwelijks tijd doorbrengt, niet te verwarmen. Ook de temperatuur in de slaapkamer verlagen zodra u naar bed gaat, kan een hoop schelen. Bovendien is een koele slaapkamer (rond de 18 graden) beter voor uw nachtrust en gezondheid!

Hoe hoog staat uw verwarming?

Veel mensen hebben de verwarming hoger staan dan nodig is. Door de verwarming overdag één graden lager te zetten en 's nachts terug te zetten naar bijvoorbeeld 15 graden, kunt u een hoop besparen. Bent u van plan om op vakantie te gaan, stel de thermostaat dan in op 5 tot 10 graden. Zo wordt er slechts minimaal energie verbruikt maar voorkomt u wel dat uw leidingen kunnen bevriezen.

Hoe staat het met de warmteoverdracht?

Heeft u een CV-ketel met radiatoren? Dan moet u ervoor zorgen dat de warmte direct aan de ruimte kan worden afgegeven. Staat er bijvoorbeeld een bank of fauteuil voor uw radiator of hangen er gordijnen voor, dan moet de CV-ketel harder stoken om de ruimte op de gewenste temperatuur te brengen. Zorg er dus voor dat de radiatoren zoveel mogelijk vrij zijn.

Hoe goed is uw woning geïsoleerd?

Een van de beste bespaartips voor verwarming is uw woning zo goed mogelijk isoleren. Dat kan door middel van spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor een meer laagdrempelige methode, zoals het plaatsen van tochtstrips bij ramen en deuren. Ook kunt u ervoor kiezen verwarmingsleidingen te isoleren of radiatorfolie aan te schaffen. 

Wat voor thermostaat heeft u?

Er zijn een heleboel hulpmiddelen die u kunnen helpen nog verder te besparen op uw verwarmingskosten. Een goed voorbeeld hiervan is een slimme thermostaat, welke dankzij het zelflerend vermogen kan bepalen hoe uw woning het meest efficiënt verwarmd kan worden en ook veel inzicht biedt in uw verbruik. Ook het Evohome systeem van Honeywell is een aanrader als u wilt besparen op uw stookkosten.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl