Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Dat is niet zo verwonderlijk, want het biedt veel voordelen ten opzichte van de standaard radiatoren die doorgaans voor de warmteoverdracht zorgen. Als verwarmingsspecialist informeert Van der Werff u graag over de mogelijkheden, de werking en de voordelen van vloerverwarming. Wij doen plaatsen niet alleen vloerverwarming in Tuitjenhorn, maar ook in omliggende plaatsen in Noord-Holland zoals Schagen.‚Äč

Mogelijkheden

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming en als bijverwarming worden toegepast. Wanneer de warmte in een woning volledig wordt opgewerkt door vloerverwarming, dan spreken we van hoofdverwarming. Dit wordt in vrijwel alle gevallen toegepast door kunststof leidingen onder de vloer aan te leggen, waar warm water doorheen stroomt om de ruimtes in huis te verwarming. Wanneer de vloerverwarming slechts bepaalde ruimtes wordt toegepast als aanvulling op de hoofdverwarming, dan spreken we van bijverwarming. Zo kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming in de badkamer te plaatsen, zodat ze altijd verzekerd zijn van een lekker warme vloer. In dat geval wordt er vaak gekozen voor elektrische vloerverwarming, omdat dit een relatief korte opwarmtijd heeft en makkelijker te plaatsen is.

Werking

Wanneer u kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, dan dienen er kunststof leidingen onder de vloer aangelegd te worden. Deze worden via een verdeelunit (de regelaar van het systeem) verbonden met het waternet. Die verdeelunit, tevens de schakel tussen de vloerverwarming en het verwarmingssysteem, is uitgerust met een pomp die het water door de leidingen pompt. Daarnaast is het systeem voorzien van een thermostaatkraan. Die zorgt ervoor dat de temperatuur van het water dat door de leidingen stroomt, niet dusdanig hoog wordt dat de vloer kan beschadigen of kan gaan werken.

Voordelen

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Dat betekent dat een ruimte op een veel aangenamere, gelijkmatigere en constantere manier wordt verwarmd, wat het leefcomfort ten goede komt. Doorsnee radiatoren vereisen aanzienlijk hogere temperaturen om een ruimte op het gewenste niveau te brengen. Dat betekent dat u, wanneer vloerverwarming als hoofdverwarming wordt toegepast, kunt profiteren van een aantrekkelijke besparing op uw maandelijkse energiekosten. Een aangenaam binnenklimaat én lagere energiekosten? Daar tekenen wij voor!

Ja, ik wil meer weten over vloerverwarming!

Wilt u weten wat voor rendement u kunt behalen met vloerverwarming? Van der Werff komt graag bij u langs om uw huidige situatie te beoordelen en de investering en besparingsmogelijkheden voor u in kaart te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl