Zonnepanelen

Zonnepanelen

Als vooruitstrevend installatiebedrijf willen we bij Van der Werff graag bijdragen aan een duurzamer milieu. Dit doen we onder andere door zonnepanelen te plaatsen. Op die manier kunnen onze klanten gebruik maken van de gratis energie van de zon. En met het oog op de almaar stijgende energietarieven, zijn zonnepanelen de beste investering die u kunt doen.

Installatie zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel PV-cellen (Photo Voltaic cellen) genoemd. De zonnepanelen zijn eenvoudig op het dak van uw huis of bedrijfspand te plaatsen. Elk zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, die weer uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze zonnecellen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar bruikbare elektriciteit. Behalve de zonnepanelen zelf zijn er nog een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij kunt u denken aan een omvormer en elektriciteitskabels.

Rendement zonnepanelen

De plaatsing van de zonnepanelen staat nauw verbonden met het rendement dat u kunt behalen; en dat is natuurlijk wel belangrijk om te weten voordat u een dergelijke investering doet! 

In Nederland is het zo dat de zonnepanelen nooit op 100% van het wattage kunnen presteren. In berekeningen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van 80% uitgedrukt in wattage. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek; één Watt piek levert in Nederland ongeveer 0,9 kWh op. Op jaarbasis kunt u met één zonnepaneel dus zo’n 225 kWH aan stroom opwekken. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen, profiteert u van het hoogste rendement. U genereert groene stroom en profiteert ook nog eens van een lagere energierekening. En wanneer u zonnepanelen combineert met andere duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld een zonneboiler of een warmtepomp, kunt u een nog hoger rendement behalen.

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen!

Bent u positief geworden over de plaatsing van zonnepanelen en bent u benieuwd naar het rendement dat u kunt behalen? Neem dan contact op met Van der Werff om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek, waarin wij de investering en besparingsmogelijkheden voor u inzichtelijk kunnen maken. Vanzelfsprekend kunnen wij u een offerte op maat aanbieden voor de installatie van de zonnepanelen, eventueel in combinatie met andere duurzame oplossingen.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl