Onderhoud badkamers

Onderhoud badkamers

Niemand wil gebruik maken van een vieze badkamer. Het is echter wel van belang dat u uw badkamer op de juiste manier schoonmaakt – en bovendien met de juiste schoonmaakproducten. Ook daarvoor kunt u bij Van der Werff terecht. 

Onderhoud douchecabines en douchewanden

Vrijwel alle moderne douchecabines en douchewanden zijn voorzien van een coating die het water eraf laat rollen. Als u uw douchecabine of douchewand met een agressief reinigingsmiddel schoonmaakt, zal de coating worden opgelost. Beter is het om deze met een trekker na te drogen en met een zachte doek op te poetsen. U kunt de cabine eventueel wel schoonmaken met groene zeep; dit tast de coating niet aan. 

Onderhoud kraan en douche

Kranen zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw badkamer. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze mooi blijven. Niets is lelijker dan door een kalk aangetaste kraan en douche! We adviseren u dan ook om uw kranen en douchekop na elk gebruik te drogen. Gebruik voor het reinigen geen agressieve, schurende of chemische schoonmaakmiddelen, maar kies voor een mild reinigingsmiddel op citroenbasis. Breng het reinigingsmiddel nooit direct op de kraan aan, maar doe het eerst op een doek. Zorg ook dat u het middel na het schoonmaken grondig afspoelt.

Onderhoud spiegels en glaswerk

Voor het reinigen van uw badkamerspiegel, ramen en glaswerk kunt u in principe een zachte doek of water met een heel klein beetje groene zeep of afwasmiddel gebruiken. Voor een optimaal resultaat adviseren wij Sanitiem glas- en spiegelreiniger.

Onderhoud kit- en voegwerk

Kit- en voegwerk in het natte gedeelte van de badkamer is onderhevig aan shampoo en zeepresten. Deze bevatten over het algemeen veel chemische stoffen bevatten, om nog maar niet te spreken over alle huidvetten die zich in de voegen zullen ophopen. In slecht geventileerde badkamers zal het kit- en voegwerk sneller achteruitgaan, dus een goede ventilatie is essentieel. Daarnaast is het zaak om het kit- en voegwerk geregeld schoon te maken. Gebruik daarvoor geen agressieve schoonmaakmiddelen! Tegelvoegen bevatten kalk, dus het gebruik van anti-kalk middelen kan de integriteit van de voeg compromitteren of de voeg zelfs helemaal doen verdwijnen. In plaats daarvan adviseren wij Sanitiem sanitair totaalreiniger.

Het is aan te raden eens in de zoveel tijd het kit- en voegwerk door ons te laten controleren en wanneer nodig te laten vervangen.

Ja, ik wil meer weten over badkamer onderhoud!

Wilt u graag meer weten over het onderhoud van uw badkamer of heeft u nog geschikte schoonmaakproducten nodig? U kunt altijd bij Van der Werff terecht voor professionele Sanitiem producten voor het schoonmaken en onderhouden van uw badkamer en/of toilet. Vraag gerust naar de mogelijkheden

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl