Nieuws

ISDE-subsidie voor duurzame oplossingen verlengd tot en met 2025

ISDE-subsidie voor duurzame oplossingen verlengd tot en met 2025

Overweegt u om een warmtepomp of zonneboiler te installeren of uw woning te laten isoleren? Dat blijft de komende jaren nog erg aantrekkelijk. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft namelijk bekend gemaakt dat hij de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor deze duurzame oplossingen tot en met 2025 gaat verlengen.

Investeren in duurzame oplossingen stimuleren

De ISDE-subsidie werd door de overheid in het leven geroepen om mensen een extra stimulans te geven tot het overstappen naar duurzame alternatieven voor onder andere het verwarmen van hun woning en het verwarmen van hun water. De aanschaf en installatie van onder andere warmtepompen en zonneboilers vergt immers een investering die niet elk huishouden zich kan veroorloven. Door het verstrekken van subsidie worden dergelijke oplossingen een stuk aantrekkelijker en tevens mogelijk voor huishoudens met een kleiner budget. Op die manier wil de overheid zorgen voor een gereduceerd energieverbruik, wat ook weer bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Verlenging ISDE-subsidie

De aankondiging tot verlenging komt voort uit de recente evaluatie van de ISDE. Daaruit is gebleken dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van de subsidieregeling en dat de gesubsidieerde projecten een substantiële bijdrage leveren aan de klimaatdoelen. “Ik ben voornemens de vervaldatum voor de ISDE te verlengen met vijf jaar, tot 1 januari 2026,” schreef minister Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

Ook voor isolatiemaatregelen

De ISDE-regeling werd oorspronkelijk opgezet voor het financieren van relatief kleine productie-installaties waarvoor geen aanspraak kan worden gemaakt op exploitatiesubsidie op grond van 

het Besluit stimulering duurzame energieproductie (SDE+). Minister Wiebes besloot naar aanleiding van het definitieve Klimaatakkoord dat vanaf 2021 ook mensen die willen investeren in isolatiemaatregelen binnen de ISDE-regeling van subsidie kunnen profiteren. 

Bekijk de ISDE subsidie mogelijkheden voor particulieren
Bekijk de ISDE subsidie mogelijkheden voor zakelijke gebruikers


Laatste nieuws

Laatste brochure

Ontdek de Remeha Elga Ace Hybride Warmtepomp:

Ontdek de Remeha Elga Ace Hybride Warmtepomp:

Waarom kiezen voor Van der Werff als Remeha Elga Ace warmtepomp specialist? Als je op zoek bent naar een...
Soho® | de charme van Industrieel Design

Soho® | de charme van Industrieel Design

Ze noemen de serie Soho® ook wel The Original. Terecht, want Sealskin introduceerde als eerste het even...
De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!
Brochure

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!  Bekijk hier de brochure met de nieuwste acties, aanbiedingen en...

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl