Alles over zonnepanelen

Afmetingen van zonnepanelen

De afmetingen van zonnepanelen verschillen onderling. Over het algemeen is een paneel gemiddeld 165 cm bij 100 cm. Echter zijn er ook veel grotere en veel kleinere panelen. 

 

Standaard formaat:

De meeste zonnepanelen hebben een formaat van 165 centimeter bij 99 centimeter. Enkele centimeters langer en breder komt steeds vaker voor. Een standaard formaat zonnepaneel levert in 2021 gemiddeld tussen de 300 en 350 Wattpiek (WP) op. Je hebt ‘poly’ en ‘mono’ zonnepanelen (Blauwe en zwarte zonnepanelen).

 

Horizontaal of verticaal?

Zonnepanelen hoeven niet altijd met de lange kant verticaal worden geplaatst, er kan ook voor worden gekozen om de panelen met de lange kant horizontaal te plaatsen. Deze keuze ligt niet alleen aan het uiterlijk, er zijn nog meer redenen voor deze keuze. Op een plat dak is bij een gelijke hellingshoek op liggende panelen de wind belasting lager dan op staande. Echter is vanwege de afmeting van het dak soms een staande plaatsing beter. Wij bespreken vooraf altijd de mogelijkheden met u zodat u de keuze altijd zelf in de hand houd en zodat de windbelasting bij storm nooit gevaren met zich mee zal brengen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl