LED verlichting

LED verlichting

Steeds meer particulieren en bedrijven vervangen hun gloeilampen, spaarlampen, halogeenlampen en TL-buizen door LED-verlichting. Dit is zeer efficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk, maar biedt ook veel meer mogelijkheden op het gebied van lichttoepassingen. Van der Werff vertelt u graag meer over de werking van LED-verlichting en de voordelen zijn ten opzichte van andere soorten verlichting. ‚Äč

Over LED-verlichting

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. In simpele termen is LED-verlichting een elektronische lichtbron die (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ouderwetse gloeilamp) geen gebruik maakt van verbranding.

Een LED is wat men een elektronisch halfgeleider component noemt. Dit straalt licht uit wanneer er een elektrische stroom in de juiste richting doorheen wordt gestuurd. Een LED is opgebouwd uit drie onderdelen: een chip van lichtgevend materiaal, een frame waar de chip in wordt geplaatst en een heel kleine doorzichtige behuizing. Die behuizing fungeert niet alleen als bescherming voor de chip, maar ook als lens. Eén LED is maar zo’n twee tot vijf millimeter groot. Maar wanneer meerdere LEDs met elkaar gecombineerd worden, geven ze samen een aanzienlijke hoeveelheid licht af. De kleur die door een LED wordt uitgezonden, wordt bepaald door het halfgeleider materiaal waar de LED uit is opgebouwd. Tegenwoordig zijn LEDs verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

Voordelen LED-verlichting

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van LED-verlichting voor u op een rijtje gezet:

  • Direct en constant licht: Flikkerende TL-buizen behoren tot de grootste ergernissen in kantoren, winkels en openbare gebouwen. Het zorgt op den duur voor hoofdpijn en vermoeide ogen. Wanneer u conventionele TL-verlichting vervangt door LED-verlichting, dan profiteert u van een directe, constante verspreiding van licht. Dat is een stuk prettiger en rustiger voor de ogen.
  • Zeer lange levensduur: De gemiddelde gloeilamp gaat maar zo’n 1000 tot 15000 branduren mee. Een normale TL-buis heeft een levensduur van zo’n 10.000 uur. LED-lampen hebben een brandtijd van maar liefst 30.000 en 50.000 uur! Ze hoeven dus veel minder vaak vervangen te worden, en dat bespaart een hoop geld.
  • Aanzienlijk lager energieverbruik: Veel conventionele lampen zetten een relatief groot deel van de energie die ze verbruiken om in warmte. Maar LED-verlichting zet bijna alle energie om in licht. Door over te stappen op LED-verlichting kunt u tot wel 60% besparen op uw energiekosten!
  • Degelijkheid: In bepaalde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een toilet, wordt de verlichting vaak aan- en uitgeschakeld. Onder andere spaarlampen kunnen dit niet goed hebben en gaan daardoor vaak sneller kapot dan de bedoeling is. LED-lampen kunnen dit echter prima hebben en zullen niet sneller vervangen moeten worden bij regelmatig aan- en uitschakelen.
  • Ecologisch verantwoord: Oude TL-buizen en gloeilampen bevatten vaak nog zware metalen zoals kwik, wat erg schadelijk is voor het milieu. LED-lampen hebben dit niet. Door over te stappen op LED maakt u dus een duurzame keuze en draagt u uw steentje bij aan een beter milieu.  

Ja, ik wil meer weten over LED-verlichting!

Wilt u meer weten over de voordelen van LED verlichting? Of heeft u advies nodig over het verlichtingsplan voor uw woning of bedrijfspand? Neemt u dan contact op met Van der Werff. Onze verlichtingsspecialisten beantwoorden graag uw vragen!

 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl