Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen

In heel veel woningen is de CV-installatie niet goed afgesteld. Dit komt niet alleen voor bij oudere woningen, maar ook bij nieuwbouw. Een verkeerd afgestelde CV-installatie is te herkennen aan radiatoren die te langzaam of slechts gedeeltelijk opwarmen, of juist veel te heet worden. Dit gaat niet alleen ten koste van het comfort in huis; het zorgt ook dat uw CV-ketel harder moet stoken, waardoor u onnodig veel energie verbruikt. Van der Werff kan dit voor u verhelpen door het waterzijdig inregelen van uw verwarmingsinstallatie.

Wat is waterzijdig inregelen?

Het waterzijdig inregelen van uw CV-installatie, ook wel WZI genoemd, wil zeggen dat ze het verwarmingssysteem zo wordt ingesteld dat alle radiatoren weer van de juiste toestroom van warm water worden voorzien. Daardoor worden de verschillende ruimtes in het huis niet meer te warm of te koud zijn ten opzichte van de rest.

Voordelen waterzijdig inregelen

Met waterzijdig inregelen profiteert u niet alleen van een hoger comfort! Omdat uw CV-ketel dan minder hard hoeft te stoken om uw ruimtes op de gewenste temperatuur te krijgen, kan waterzijdig inregelen ook nog eens een mooie besparing op uw maandelijkse energiekosten opleveren. Doordat de radiatoren hun warmte beter kwijt kunnen, gaat het gasverbruik omlaag met 10 tot wel 20%! U bespaart hiermee al snel €100 euro per jaar.

Goed om te weten: Sommige installatiebedrijven plaatsen CV-ketels zonder het systeem waterzijdig in te regelen. Als dit bij u niet is gebeurd, is het zeker lonend om het alsnog te laten doen. 

Ja, ik wil meer weten over waterzijdig inregelen!

Bent u benieuwd naar de kosten en besparingsmogelijkheden van waterzijdig inregelen? Neem gerust contact op met Van der Werff of maak direct een afspraak. Dan kunt u zo snel mogelijk beginnen met energie besparen!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl