Thermostaten

Thermostaten

Uw thermostaat is een essentieel onderdeel van uw verwarmingssysteem. Via dit kleine kastje regelt u immers de temperatuur in de verschillende ruimtes van uw woning. Van der Werff informeert u graag over de verschillende thermostaten waar u tegenwoordig uit kunt kiezen.

Standaard kamerthermostaten

De eerste thermostaten werkten met kwik; deze worden tegenwoordig niet meer gebruikt. De standaard kamerthermostaat kan beschouwd worden als de tweede generatie kamerthermostaten. 

Hierbij kunt u alleen handmatig de temperatuur aanpassen. Zodra de temperatuur onder de gewenste temperatuur komt, stuurt de thermostaat een signaal naar de CV-ketel, zodat deze harder gaat stoken. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan geeft de thermostaat weer een signaal aan ketel zodat deze weer op stand-by gaat. Inmiddels zijn deze thermostaten ook alweer behoorlijk verouderd en worden ze eigen nauwelijks nog toegepast.

Digitale thermostaten

Bij digitale thermostaten wordt de warmtetoevoer geregeld middels een tijdmechanisme, dat van tevoren kan worden ingesteld. Dit soort thermostaten worden daarom ook wel klokthermostaten genoemd. De meer moderne modellen zijn zelflerend, wat wil zeggen dat de thermostaat in staat is om te berekenen hoe lang de CV-ketel nodig heeft om het huis op de gewenste temperatuur te krijgen. 

Slimme thermostaten

De nieuwste generatie thermostaten zijn ontworpen om uw verwarming op afstand te kunnen bedienen via uw smartphone of tablet. Dat betekent dat u de verwarming ook kunt instellen als u niet thuis bent. De vele handige features waar slimme thermostaten over beschikken, maken het mogelijk om uw woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Dat zult u zeker merken aan uw lagere energierekening!

Ja, ik wil meer weten over thermostaten!

Van der Werff kan voor elk huishouden en elk type verwarming de juiste thermostaat leveren. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte. Vanzelfsprekend kunnen wij ook de installatie van een nieuwe thermostaat voor u verzorgen. Bekijk hier ons assortiment aan thermostaten.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl