Alles over zonnepanelen

Zonnepanelen installeren

Er zijn verschillende soorten daken waarop zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Er zijn enorm veel verschillende soorten daken, maar wij zullen u hieronder de installatie op de meest voorkomende soorten daken uitleggen.

 

Schuin dak met panelen:

         

Op een schuin dak worden op de pannen dakhaken gezet die achter de panlatten haken. Op die haken worden aluminium strippen bevestigd. Op die strippen worden de panelen vastgezet. Dit is een vertrouwde stormvaste verbinding op het dak en wordt zeer veel toegepast.

 

Plat dak met zonnepanelen in Landscape formaat:

 

Hier worden de panelen op een frame bevestigd. Hierboven liggen de panelen in Landscape formaat. Het frame ligt los op het dak en is verzwaard met ballast.

 

Plat dak met panelen in portretformaat:

 

Potret of Landscape?

Portret en Landscape kan in alle situaties op een schuin dak of een plat dak. Het ligt aan de ruimte die je hebt om te besluiten welke keus je maakt. De maten van de panelen van 320 Wp zijn ongeveer 168 cm x 99 cm.  Soms heb je meer ruimte in de breedte dan in de hoogte, dan besluit je Landscape formaat toe te passen.

Op platte daken worden de frames verzwaard met stoeptegels. Ons offerte programma rekent precies uit hoeveel ballast (tegels) er nodig zijn om de panelen veilig op hun plaats te houden. Ook met veel wind. Behalve deze voorbeelden zijn er ook andere daken die een speciale bevestiging vragen van het frame aan het dak. Het gaat te ver om die allemaal te tonen. Indien uw dak een andere constructie heeft zullen wij in overleg met u een passende oplossing bieden.

 

Installatie proces:

Als aan alle voorwaarden kan worden voldaan; o.a. er is een groep vrij om de opgewekte spanning aan te sluiten, er is een WIFI verbinding, het is technisch uitvoerbaar, dan gaan we over tot de opbouw van het systeem.

  1. We beginnen met de basis voor de panelen aan te brengen. Voor een schuin dak is dat het aanbrengen van de dakhaken en een gaatje door het dak waar de kabels door naar binnen gevoerd kunnen worden. Bij kleinere installaties zijn dat meestal 3 kabels.
  2. Daarna wordt de rails aangebracht waarop de zonnepanelen gemonteerd worden.
  3. Na de rails zal de bekabeling worden aangebracht.
  4. Als er optimizers worden gemonteerd worden die aan de rails vastgezet en deze worden onderling aan elkaar gekoppeld.
  5. Als dit klaar is worden de panelen aangebracht en aangesloten.
  6. Als alle panelen gemonteerd zijn zal de bekabeling die naar binnen is gebracht worden aangesloten op de omvormer
  7. De spanning van alle panelen wordt gemeten ter controle. 
  8. Alles is geïnstalleerd en als laatste word de omvormer aan de wand gemonteerd en aangesloten via een werkschakelaar op de netspanning.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Op afspraak
© Van der Werff 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl